zondag 7 oktober 2012

Fethiye

Zaterdag 6.10.2012 zijn we met Turkish Airlines naar Dalaman gevlogen en per huurauto naar Fethiye aan de kust gereden.
De hele regio met uitzondering van Fethiye en de vlakte erachter zijn bedekt met hoge bergen die de zuidwest uitlopers van het Taurusgebergte vormen. Deze bergen zijn vanaf de kustlijn 2000 meter hoog. De plaats ligt aan de baai van Fethiye die uitkomt in de Egeïsche zee.
Alles is hier groen en fris, een volledig ander landschap dan in midden Turkije, waar het 1000 m hoog was en droog, zelfs een beetje woestijn-achtig zo af en toe.
Het hotel ligt aan een jachthaven en je hebt er een prachtig zicht op het water. Het zwembad ligt op het dak van een restaurant, dat alleen bij slecht weer wordt gebruikt.
Zondag 7 oktober hebben we besteed aan het verkennen van de stad en de boulevard. Alles is rustig, de Turk gaat op zondag een ommetje, drinkt en eet wat en doet het rustig aan.
Je kunt hier kilometers langs het water lopen, onder de bomen als het te warm is, maar dat is nu niet het geval.
Overal restaurantjes, waar we in de middag een uniek menu namen:In de avond liepen we naar de vismarkt, die van 10 tot 23 uur open is en war je je vis koopt en in een nabijgelegen restaurantje  laat klaarmaken. Gedeeltelijk overdekt en erg gezellig.

We zwommen vandaag twee keer en zijn dan praktisch alleen in het water. De hotelgasten liggen op bedden, drinken iets, lezen en kijken naar de lucht of doen een dutje. Het is er heel erg rustig.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten