woensdag 3 oktober 2012

Een ballon en schuilen

3-oktober 2012: In de heel vroege morgen maken we een ballonvaart over Cappadocië, waarvan Neveshir de grootte stad is.  een ware belevenis!
Ons hotel staat er een eindje buiten en is een echt massatoerisme-hotel. Er komen dagelijks ettelijke bussen met vaak Aziaten of mensen uit Latijns Amerika die massaal in "1 dag" Turkije doen. De eetzaal is heel druk en je kunt elkaar nauwelijks verstaan. Maar: het zwembad is heerlijk en het eten ook!
Het hele gebied Cappadocië is een speerpunt voor het massatoerisme van vandaag de dag. In de rij voor een schuilkerk..... kom daar in Nl eens om. We bezoeken er in totaal 4, lekker druk maar toch mooi.
Mooie fresco's te zien als je eenmaal binnen bent, maar je krijgt maar  3 tot 5 minuten om alles te bekijken en om de mensen een beetje te laten doorstromen.
De Turken hebben het heel goed in orde allemaal; het parkeren van soms meer dan 10 bussen is goed geregeld er is eigenlijk nergens file. De wegen in dit gebied zijn matig tot 4-baans en je rijdt zo'n 50 km per uur, want de vele dorpen houden erg op. Massatoerisme ten top, maar wel heel erg mooi om te zien.
In de middag (gelukkig droog tussen de buien door) maken we een mooie wandeling door drie dalen die hier door het gebied lopen. Redelijk veel klimmen, maar voor bijna alle toeristen goed te doen. In dit gebied is het veel minder druk.
Je zit ook hier kerken en "huizen" , waarin men woonde vanaf de 8ste eeuw na Chr.
Moege(s)treden keren we hotelwaarts om ons op  te maken voor de traditionele dansavond, die Dick en ik overslaan. Wij gaan liever zwemmen en dan in de avond lekker nog een ommetje of ......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten